LGS sınavı, öğrencilerin ortaokulu bitirdikten sonra liselere yerleşmek için girdiği bir sınavdır. Bu sınavda başarılı olmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: Sınava ne kadar zamanınız kaldığını belirleyin: Sınava ne kadar zaman kaldığınızı belirleyin ve bir zaman çizelgesi oluşturun. Bu şekilde ne zaman hangi konulara çalışmanız gerektiğini belirleyebilirsiniz. Sınava gireceğiniz konuları belirleyin: LGS sınavında Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Din Kültürü ve…
Liselere Geçiş Sistemi (LGS), 2018 yılından bu yana ortaokulu tamamlayan öğrencilerin ortaöğretime geçişinde kullanılmaktadır. LGS kapsamında öğrencilerin ortaöğretime geçişi iki farklı türde yerleştirme süreci ile gerçekleştirilmektedir.Merkezi sınav puanına göre yerleştirmede öğrenciler sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmekte ve bu süreçte öğrencilerin Merkezi Sınavdaki performansları temel ölçüt olmaktadır. Yerel yerleştirmede ise öğrenciler bulundukları bölgede ya da yakın bölgelerdeki ortaöğretim kurumlarına tercihleri…
LGS Merkezî Sınav Sonuçları Açıklandı 5 Haziran tarihinde başarıyla uygulanan LGS kapsamındaki Merkezi Sınav sonuçları meb.gov.tr adresinden erişime açıldı.
Sınav sonuçları 30 Haziran 2022 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.
Liselere Geçiş Sistemi ya da LGS, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulamaya başladığı ortaöğretime geçiş sistemi. TEOG sınavının yerine geçmiştir. Liseye Geçiş Sistemi, PISA ve TIMS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen bir sınavdır. Sınavı kazanan öğrenciler; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mesleki ve…
Merkezi Sınavın geliştirilmesi sürecinde 8. sınıf öğretim programları dikkate alınmaktadır. Öğrenciler, sabah 09.30’da başlayan birinci oturumda sözel bölümde, 11.30’da başlayan ikinci oturumda sayısal bölümde yer alan alt testleri cevaplandırmaktadır. Sözel bölümde Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil olmak üzere dört alt test bulunmakta; bu dört alt testte öğrencilere toplam 50 soru sorulmaktadır.…
MEB tarafından otomatik olarak sınav başvurusu kaydı yapılan sekizinci sınıf öğrenci sayısı 1 milyon 243 bin 830’dur. Bu öğrenciler arasında sınava girenlerin sayısı ise 1 milyon 38 bin 492 olmuştur. Bu sayı sekizinci sınıf öğrencilerinin yaklaşık yüzde 84’üne tekabül etmektedir. Dolayısıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi –isteğe bağlı olması ve salgın koşullarına rağmen– bu yıl da sınava rağbetin yüksek olduğu görülmüştür.…
2021 LGS sonuçlarına göre öğrencilerin alt testlerdeki ortalama doğru cevap sayıları: Son üç yılın ortalama doğru cevap sayıları mukayese edildiğinde öğrencilerin ortalama doğru cevap sayılarındaki düşüş eğilimi dikkat çekmektedir. 2019 LGS’de Türkçe ortalamaları 11,75 iken bu sayı 2021’de 9,41’e gerilemiştir. Matematikte ortalama doğru cevap sayısı 2019’da 5,09 iken 2021’de 4,20’ye düşmüştür. Fen bilimlerinde ise 2019’da 9,97 olan ortalama doğru cevap…